Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Het podium voor het gewone leven

Myrthe van der Burgt: ‘Op de valreep de scriptiebegeleider ontmoet’

‘Het is wel een ontzettend rare afsluiting van mijn studietijd. Die is door corona ruim anderhalf jaar toch wat in het water gevallen. In een tussenjaar had ik een stage gevonden bij FoodforCare, die in het voorjaar van 2020 eindigde toen corona begon. In september dat jaar ben ik aan mijn master begonnen, die in juni het jaar erop eindigde met de verdediging van mijn scriptie.

‘In de gehele scriptieperiode verliep de begeleiding online, maar dankzij de grote betrokkenheid van mijn begeleider is het toch heel fijn verlopen. Mijn begeleider was Koen van den Oever, die alle studenten die bij hem afstudeerden heel goed heeft bijgestaan. Hij was betrokken, reageerde altijd snel als er iets was. Mede dankzij hem heb ik toch redelijk normaal kunnen afstuderen, en het was heel apart om hem ná al die tijd via zoom pas voor de eerste keer echt te zien bij de verdediging. Gelukkig was er tegen de zomer van 2021 weer wat meer mogelijk. Ik kon vier mensen meenemen, met wie we in de stad nog een klein feestje hebben kunnen vieren. Al met al viel corona nog mee, ook dankzij mijn geweldige huisgenoten.

‘Op de dag dat ik mijn scriptie inleverde, tekende ik mij eerste werkcontract. Ik ging als een soort trainee aan de slag voor IBC Ambition. Die detacheert deskundigen om bedrijven bij te staan met managementvraagstukken. Ik ging aan de slag bij Lightspeed, voor een opdracht op het gebied van HR. Het was wel een sprong in het diepe, ben nog geen enkele keer op kantoor geweest. Zeker voor iemand als ik voor wie sociaal contact zo belangrijk is, is zo’n start van een loopbaan erg moeilijk. Het voordeel van corona is wel dat ik voorafgaand aan mijn werk eerst een hele reeks gesprekken heb gevoerd met bedrijven, waarbij het steeds duidelijker voor me werd wat ik eigenlijk wil en kan. Via zoom kun je veel meer gesprekken voeren, in plaats van elke keer weer naar zo’n bedrijf op en neer te gaan. Als is het gevoel dat je aan een livegesprek kunt overhouden wel beter.

‘Bijzonder in 2021 was voor mij ook het Nijmegen Career Event van studievereniging Synergy en de ESV. Ik was voorzitter van de organisatie en we mikten aanvankelijk op een evenement eind 2020. Dat werd verschoven naar februari, en moest alsnog online. Een heel gedoe om al die bedrijven twee dagen lang online aan te haken, contacten mogelijk te maken, en intussen tijdens het evenement voor elke deelnemer thuis een uitgebreid lunchpakket te bezorgen. Daar heb ik enorm veel van geleerd. Ik dacht al dat ik het had en nu weet ik het zeker: doorzettingsvermogen. En dat hebben we in deze tijd hard nodig.’

Myrthe van der Burgt (Overloon, 1998) | Afgestudeerd in juni 2021 bij Bedrijfskunde (Strategic Management) | Sinds september 2021 verbonden aan IBC Ambition | Het Nijmegen Career Event is een jaarlijks evenement georganiseerd door Synergy en de ESV, studieverenigingen voor Bedrijfskunde en Economie.