Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Op het podium: René Hagels

René Hagels is vanaf het begin van de coronatijd actief binnen het ‘herstartteam’ van de universiteit. Dat team coördineert wat de coronarichtlijnen betekenen voor de campus en zorgt dat studenten en medewerkers geïnformeerd blijven.

Op het podium: Vier vrouwen aan bestuurlijke top

De benoeming van Merel van Vroonhoven tot voorzitter van de eerste Raad van Toezicht na de ontvlechting van Radboud Universiteit en Radboudumc, bracht meer diversiteit binnen het bestuur op de campus.

Op het podium: OnePlanet OpenEducatie

OnePlanet Research Center is het in 2019 opgerichte samenwerkingsverband van Radboud Universiteit, Radboudumc, Wageningen Research & Impact én Imec (chip- en digitale technologie).

Op het podium: Hans de Kroon in het Living Lab Ooijpolder

Sinds begin 2021 is de Ooijpolder een ‘levend laboratorium’ voor hoogleraar Ecologie Hans de Kroon.

Op het podium: Onderwijsproject Letteren voor maatschappelijke uitdagingen

De faculteit der Letteren heeft een nieuw minorenstelsel. Tijdens profileringsminoren krijgen studenten de mogelijkheid om naast het volgen van thematische vakken een denktank te vormen en in opdracht aan de slag te gaan met een concreet probleem.

Het podium voor het gewone leven

‘Het is wel een ontzettend rare afsluiting van mijn studietijd. Die is door corona ruim anderhalf jaar toch wat in het water gevallen.

Op het podium: het nieuwe SOC-team

In de zomer ging het Security Operations Center (SOC) van de Radboud Universiteit van start. Doel: de digitale veiligheid van de universiteit vergroten. Vanwege enkele calamiteiten kon het team meteen z'n bestaanrecht bewijzen.

2021: jaar van veerkracht

Is 2021 een jaar geweest dat we maar snel moeten vergeten? Zeker niet. Het coronavirus, dat 2020 al zo bepaald had, zette ook in 2021 de toon.

Het tweede jaar van de coronapandemie

De universiteit heeft in 2021 alle zeilen bijgezet om studenten, medewerkers en bezoekers de kans te geven om optimaal te studeren, te werken en elkaar te ontmoeten.

1. Open en minder open tijdens de pandemie

Het jaar begon slecht, met de voortzetting van de in 2020 ingezette lockdown tot 9 februari: afstandsonderwijs en thuiswerk bleef de norm.

Toon meer resultaten